(recept
si oblíbilo 11 návštěvníků)
Nákyp z cukiny (tekvice, patizónu)
Potřebné ingredience
1kg cukiny, 200g tocenej salamy, alebo podobnej makkej, 6 vajec, 2 velke cibule, 4-6 strucikov cesnaku, 100-400g polohrubej alebo hrubej muky, jedna vacsia mrkva, 150-200g tvrdeho syra, cierne korenie, vegeta, 1dl oleja, 1 prasok do peciva
Postup přípravy
V prvom rade vas chcem ubezpecit, ze ked date muky bud menej alebo viac, vzdy to bude dobrotka. Ja som totiz urobila chybu a dala som namiesto 400g len 40g, potom je to take zeleninovejsie a stavnatejsie ...preto som upravila gramaz tak ako je teraz, pretoze je to dobre tak alebo tak...mne osobne chuti viac, ked je muky menej.....Takze postup: vsetky prisady nastruhame, ci uz na tensom alebo hrubsom struhadle a zmiesame s ostatnymi prisadami, ja som ale syr dala po dopeceni na vrch, ale moze sa zamiesat aj do hmoty, pecieme pomaly do ruzova. Ak ale chcete docielit nadychanejsi nakyp, tak bielka vyslahajte a opatrne vmiesajte do hmoty a dajte upiect.
upeceny nakyp
posypte struhanym syrom
a takto krasne sa to roztecie
podavajte so zeleninovym salatom
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
Česťa kuba
(upraveno)
16. 8. 2013, 13:02
Urodilo se nám tolik patizonu, smaženého jsme přejezeni, tak jsem vyzkoušela Váš recept... ...a musím říct, že super dala jsem jen jednu velkou cibuli, přidala majoránku, libeček a kdybych měla houby, chutnalo by to jako podkrkonošský hubník. I můj roční mrňous si pomlaskával Děkuji, bylo to dobrééééééé
zlmy
(upraveno)
18. 7. 2008, 11:57
to zkusím, cuketám se u nás daří
pištíček
(upraveno)
21. 7. 2008, 20:55
@zlmy
Gabi, skus a daj vediet ako chutilo
Nikita1333
(upraveno)
18. 7. 2008, 11:49
pištíček
(upraveno)
21. 7. 2008, 20:54
@Nikita1333